"Band creëren met de leerlingen”

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Abdul Zekari, pedagogisch conciërge

“We willen een band creëren met de leerlingen. We praten veel met elkaar. Mijn collega’s en ik ontvangen elke morgen de leerlingen bij de fietsenstalling. In de pauzes lopen we rond en maken we met iedereen een praatje. We staan zo letterlijk tussen de leerlingen in. Zo weten we wat er leeft. Dat is belangrijk en draagt bij aan een veilige en positieve sfeer.

“We zijn er altijd voor de kinderen”

Leerlingen vertrouwen ons
We zijn duidelijk in wat we willen. Als we iets zien, corrigeren we snel. Soms vinden de leerlingen ons dan streng. Ze weten in ieder geval wat ze aan ons hebben. En het feit dat we de tijd nemen voor leerlingen, maakt dat ze ons vertrouwen. We helpen ze altijd. Als hun fiets stuk is of als iemand zich bezeert. Dat is voor ouders ook fijn om te weten. We zijn er altijd voor hun kinderen.

Luisteren
Ik probeer als conciërge leerlingen altijd op een goede en positieve manier aan te spreken als dat nodig is. Dan luisteren ze naar je. En ik doe regelmatig met ze mee. Dans mee op schoolfeesten en trap een balletje mee op de sportdag. We leren de leerlingen echt goed kennen. Vanaf het 1e jaar tot aan hun eindexamen. Je bouwt samen een band op en daar genieten we van. En als ze hun diploma halen ben ik ook heel trots op ze.”

Sorry, your browser does not support inline SVG.