“Hier leer je veel over jezelf” - Ahmet

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Ahmet
“De overgang van de basisschool naar de middelbare school vond ik best groot. Toch ging alles vanzelf. Ik heb hier veel vrienden gemaakt en iedereen gaat goed met elkaar om. Je mag al doende leren. Dat is fijn en leuk. Bovendien leer je hier veel over jezelf. Ik wil graag onderzoeken hoe dingen in elkaar steken. En: als ik denk dat ik iets kan, dan ga ik ervoor.

“Ik heb ontdekt dat ik best handig en veelzijdig ben”


Best handig

Later wil ik mijn eigen kapsalon. Ik werk in mijn vrije tijd ook al bij een kapper. Toch koos ik op school juist voor een andere richting: PIE. Dat is produceren, installeren en energie. Dan leer je hoe elektriciteit werkt en hoe je een waterleiding aansluit. Ik kan ook aardig bouwen. Ik heb op school ervaren dat ik best handig en veelzijdig ben. Dat geeft me zelfvertrouwen.

Gezellig op school

Op school werk je regelmatig aan projecten waarbij je veel samenwerkt met anderen. Je mag dan met je handen werken en hoeft niet steeds te luisteren. Als ik mijn diploma heb, ga ik op het ROC verder leren. Dan kies ik wel voor het kappersvak. Als kapper moet je goed met mensen kunnen omgaan. Ik ga elke dag met plezier naar school. Het is overzichtelijk, gezellig en leerlingen helpen elkaar.”

Sorry, your browser does not support inline SVG.