"Als ouder voel ik me hier altijd welkom"

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Corina van Esch, ouderraad

“Onze oudste heeft met heel veel plezier hier op school gezeten en volgt nu met succes de opleiding tot verpleegkundige niveau 4 op ROC Tilburg. Ze maakte op school een flinke groei door. Onze middelste start na de zomer in het 3e jaar. Zij heeft hier ontdekt dat ze erg creatief is. Ze geniet van theater, musical-les en koken. Daarom vind ik de talentenworkshops ook geweldig. Zo voelen en ervaren kinderen wat ze leuk vinden. Als ouder voel ik me hier altijd welkom. Dat is ook de reden dat ik graag betrokken wil zijn en me inzet voor de ouderraad. De deur staat altijd voor ons open.

“Fijn als je extra informatie krijgt over lastige thema’s”

Informeren en meedenken
Tijdens de vergaderingen informeert de school ons over allerlei ontwikkelingen, zoals de voorbereiding op examens. Ook denken we regelmatig met de school mee en kunnen we om een toelichting vragen op specifieke onderwerpen. Zo denken we mee over de feesten voor de leerlingen, het voorkomen van lesuitval en het nieuwe schoolgebouw. Dat voelt goed.

Stevige basis
We organiseren als ouderraad ook regelmatig een thema-avond. Soms zijn dat pittige onderwerpen zoals sexting. Toch vinden we het belangrijk dat ouders extra informatie krijgen en we hierover met elkaar in gesprek gaan. Het is goed om te weten hoe de school inspeelt op uitdagingen waar onze kinderen mee te maken kunnen krijgen én wat wij als ouders kunnen doen. Samen weet je meer en sta je sterker. Zo groeien onze kinderen op in een veilige omgeving én ontwikkelen ze een stevige basis voor de toekomst.”

Lees ook het verhaal van

Sorry, your browser does not support inline SVG.