“We krijgen hier alle ruimte voor onze sport” - Jimmy en Jason

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Jimmy en Jason

“We zitten op een leuke school. Wij volgen op Campus 013 de topsport-richting; Jason de gemengde leerweg, Jimmy basis. Wij zijn ijshockeyers en spelen bij de Tilburg Trappers en het Nederlands team. Het is echt fijn dat ze rekening met ons houden, zodat we alle ruimte hebben voor onze sport. We trainen drie keer in de week en hebben regelmatig internationale toernooien. Daar leer je natuurlijk ook van. We hebben al heel wat landen gezien.

“Een topsportcarrière is voor ons het allerbelangrijkste”


Praktijklessen

School is heel belangrijk. Hier leer je veel verschillende dingen. Vooral de praktijklessen vinden we erg leuk. We zijn namelijk echte doeners en kunnen niet goed stilzitten. Daarom is gym ook leuk. Dan doe je allerlei verschillende sporten en mag je je eigen les voorbereiden én geven. Een topsportcarrière is voor ons toch het allerbelangrijkste. We willen de allerbeste worden in het ijshockey. Misschien gaan we naar Engeland als we ouder zijn. Gelukkig vinden we Engels leuk. Dat is handig als je een interview moet geven.

Doorzetten

Alles wat we leren bij de Trappers en het Nederlands team nemen we mee naar school. Tijdens het sporten leren we bijvoorbeeld om door te zetten. Als het niet lukt, probeer je het gewoon nog een keer. Andersom leren we ook dingen op school die van pas komen in onze sport. Zoals Engels spreken en het leren omgaan met regels. En sommige dingen leer je op beide plaatsen, zoals samenwerken. Op school doen we dat vooral met andere kinderen. Op het ijs zijn we een echte tweeling. We vinden elkaar blindelings.”

Sorry, your browser does not support inline SVG.