"Leerlingen voorbereiden op het mbo"

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Nicole Verhoeven, teamleider

“Wij bereiden leerlingen voor op het mbo. Campus 013 biedt drie leerwegen aan: de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en gemengd/theoretische leerweg. Bijzonder aan onze gemengd/theoretische leerweg is dat de leerlingen veel praktijk krijgen maar ook vanaf leerjaar 3 een extra theorievak. Als ze voor alle theorievakken slagen ontvangen ze een TL-diploma. Lukt dat niet dan houden ze in ieder geval zicht op een GL diploma. Onze GTL leerweg bereidt leerlingen voor op een mbo vervolgopleiding op niveau 4.

Leerlingen ontdekken hun talenten

Daarnaast volgen leerlingen vanaf het 1e jaar het profiel Dienstverlening & Producten, waarbij ze ontdekken wat hun talenten zijn én wat ze leuk vinden om te leren. We verbinden de theorie aan de praktijk en andersom. Zo weten kinderen waarom ze iets leren en ontwikkelen ze hun vaardigheden. Bij ons mag je met je handen werken en vooral: doen.

“Bij ons ontdekken leerlingen waar hun hart naar uitgaat”

Les op 8 leerpleinen

Het profiel Dienstverlening & Producten biedt leerlingen de mogelijkheid zich breed te oriënteren. Op 8 leerpleinen ontdekken ze de wereld van techniek, verzorging en uiterlijke verzorging, horeca, dier en groen, sport en geüniformeerde beroepen, retail, media en vormgeving en mobiliteit. Ook volgen leerlingen talentenworkshops. Zo ontdekken ze waar hun hart naar uitgaat en waar ze goed in zijn. In leerjaar 3 en 4 kiezen de leerlingen, per leerjaar, 2 beroepsgerichte keuzevakken waar ze zich verder in willen verdiepen. Leerlingen behalen zo een startkwalificatie voor het mbo en weten na het examen welke opleiding het beste bij hun past.

Investeren in docenten

Campus 013 biedt leerlingen alle ruimte om te leren en zich te ontwikkelen. Dat geldt ook voor onze docenten. Zij maken het verschil voor leerlingen. We investeren in onze docenten, inspireren hen én wakkeren hun ambities aan! Samen zetten we in op vernieuwingen om onze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst.”

Lees ook het verhaal van

"Leerlingen meenemen in een leertraject"
- Diana van de Wiel, docent
"Band creëren met de leerlingen”
- Abdul Zekari, pedagogisch conciërge
Sorry, your browser does not support inline SVG.