"Met talentworkshops ontdekken kinderen waar interesses liggen"

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Rob Spanjaart, docent

“We organiseren talentworkshops voor leerlingen. Zo stimuleren we ze heel bewust te ontdekken waar hun interesses liggen. Dat helpt ook bij het maken van andere keuzes. Want als je weet wat je wilt, gaan dingen vanzelf. We bieden leerlingen de gelegenheid kennis te maken met bijvoorbeeld salsa dansen, yoga, musical en fotografie. Voor ons als docenten is het ook leuk, wij krijgen de gelegenheid onze eigen passies in te zetten.

“Zo’n positieve reactie laat een kind groeien”

Leerlingen zijn trots
Zelf geef ik met heel veel plezier de talentworkshop fotografie. De eerste les vraag ik leerlingen op een briefje te schrijven waarom ze kiezen voor juist deze workshop. Vaak blijkt dan ze dat nog niet zo goed weten of het nog niet durven zeggen. Dat verandert snel. Ik leer ze bijvoorbeeld goed kijken. We trekken er ook op uit. Dan zien ze hoe mooi hun omgeving is en wat je allemaal kunt zien als je goed kijkt. Leerlingen zijn trots op de foto’s die ze maken. Via de schoolwebsite kunnen ze hun werk thuis ook laten zien. Dan hoor je achteraf dat een moeder de gemaakte portretten van haar dochter meteen twintig keer heeft laten afdrukken voor de hele familie. Zo’n positieve reactie laat een kind groeien.

Verschil maken
We blijven onze aanpak voor de talentworkshop verbeteren. We willen nog meer collega’s vragen om mee te doen. Ook ouders dagen we graag uit. Iedereen heeft wel een hobby waarmee je leerlingen kunt inspireren om nieuwe talenten in zichzelf te ontdekken. Inmiddels weet ik dat je daarmee het verschil maakt voor kinderen. Hoe mooi is dat?”

Lees ook het verhaal van

Sorry, your browser does not support inline SVG.