"Samen zorgen dat kinderen zich kunnen ontwikkelen en groeien"

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Verena van de Veerdonk, mentor

“Als een leerling lekker in zijn vel steekt, dan komen de resultaten vanzelf. Daarom investeren we op Campus 013 in een veilige leeromgeving. Dan gaan kinderen met plezier naar school, maken ze makkelijker vrienden en krijgen ze zin om te leren. Zo groeien ze ook als mens. Wij doen er alles aan om ze op het goede pad naar de toekomst te zetten. Daarom heeft elk kind ook een mentor bij wie hij of zij terecht kan met vragen, problemen en voor hulp. Als mentor begeleid je ongeveer tien kinderen. Zo weet je zeker dat je leerlingen alle aandacht kunt geven die ze nodig hebben.

“Als een leerling zich begrepen voelt, haakt hij aan”

Vragen stellen

Als mentor investeer ik in een goede band met de kinderen. Dat is belangrijk. Zo ervaren ze dat ze mogen zijn wie ze zijn. We stimuleren kinderen om vragen te stellen. Dan moet je soms ook je eigen kwetsbaarheid durven laten zien. Ik toon begrip voor ze, geef ze complimenten en maak grapjes met ze. Ik spreek regelmatig uit dat ze belangrijk voor me zijn. Zo bouw je echt een band op met de kinderen. Tegelijkertijd zie je dat ze dan ook elkaar leren accepteren en gaan helpen. Daar ben ik trots op.

Serieus nemen

We onderhouden goed contact met ouders. Als het nodig is, denkt het zorgteam mee. Ook zij beschikken over veel expertise. Samen zorgen we dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen en groeien. We nemen elk kind serieus. Als een leerling zich gezien en gehoord voelt, haakt hij aan. Dan staan ze open en leren ze zelf keuzes te maken. Natuurlijk kiezen ze soms verkeerd. Dat is juist goed. We stimuleren ze dan door te zetten. Ook leren we ze te kijken naar de positieve dingen en de negatieve los te laten. Zo zijn ze voorbereid op een goede toekomst.”

Lees ook het verhaal van

"Band creëren met de leerlingen”
- Abdul Zekari, pedagogisch conciërge
"Als ouder voel ik me hier altijd welkom"
- Corina van Esch, ouderraad
Sorry, your browser does not support inline SVG.