Waarom persoonlijke laptops?

We merken dat het hebben van een goede laptop steeds belangrijker wordt. Uitgevers van schoolboeken bieden steeds meer digitaal aan en steeds minder papieren boeken (analoog).

Campus 013 speelt hier graag goed op in. Daarom hebben onze huidige eerstejaars al een eigen laptop en schaffen de nieuwe eerstejaars ook een laptop aan. Het hebben van een eigen laptop is een enorm succes gebleken. We merken dat we ons onderwijs met deze persoonlijke laptops nóg beter vorm kunnen geven. Daarom willen we u als ouder van een toekomstig derdejaars leerling ook de optie geven om een persoonlijke laptop aan te schaffen.

Hiervoor is Campus 013 een samenwerking aangegaan met The Rent Company: een leverancier van onderwijslaptops die goed bekend zijn met het digitale onderwijs en wat daarvoor nodig is. Ouders en leerlingen worden volledig ontzorgt door de service van de The Rent Company. De laptop van The Rent Company kunt u kopen of huren. 

Service The Rent Company

Wanneer u een laptop heeft van The Rent Company bent u van alle gemakken in service en onderhoud voorzien. Een medewerker bij ons serviceloket op school staat voor u klaar om uw zoon/dochter antwoord te geven op vragen en reparaties uit te voeren (zelfs in combinatie met een vervangende laptop!). Ook onze docenten zijn bekend met de laptops, waardoor de lessen gemakkelijk en eenduidig verlopen.

Bekijk hier het filmpje van The Rent Company over de persoonlijke laptop.

Kosten persoonlijke laptops – leerjaar 3 (niet verplicht)

The Rent Company biedt ouders in samenwerking met Campus 013 één laptop aan.
Campus 013 ondersteunt daarbij in de kosten voor twee schooljaren. We betalen €36,- per jaar per leerling aan The Rent Company, zodat  u per maand minder hoeft te betalen of de laptop minder kost als u deze in één keer wilt afbetalen

Hieronder vindt u een korte samenvatting van de kosten. Wilt u een uitgebreid kostenplaatje van alle opties waarbij u meteen ziet hoeveel u kwijt bent aan het einde van de contractperiode? Download deze dan hier.

De laptop: Dell – Latitude 3120 2-in-1

Bij een huurcontract van 4 jaar:
Kosten bij een huurcontract van 4 jaar: € 13,45 per maand .
Wanneer uw kind na 2 jaar de school verlaat, kunt u de laptop weer inleveren bij The Rent Company. U krijgt dan alleen uw borg niet meer terug. Dit hoeft natuurlijk niet! U kunt de laptop ook gewoon 4 jaar doorbetalen, waarbij u ook na het halen van de diploma geniet van de services van The Rent Company.

Wilt u de laptop in één keer kopen dan kost deze €645,60 .

Bij een huurcontract van 2 jaar:
Kosten bij een huurcontract van 2 jaar: € 22,95 per maand .
Wilt u de laptop in één keer kopen dan kost deze €550,80 .

 Download hier
alle specificaties

Bij een huurcontract of bij koop profiteert u van de service van The Rent Company. Uw kind krijgt een vervangende laptop bij schade en de laptop wordt voor door The Rent Company gerepareerd.

Vragen en antwoorden (FAQ)

We kunnen ons voorstellen dat u met vragen zit. Hieronder kunt u een FAQ (vraag en antwoord) downloaden over de persoonlijke laptops. Een paar vragen lichten wij eruit:

Q: Ben ik verplicht een laptop aan te schaffen van The Rent Company?
A: De aanschaf van een laptop is niet verplicht. Wanneer uw kind geen laptop zelf aanschaft dan krijgt uw kind op school gewoon een laptop van school uit de zogenaamde laptopkarren. We hebben gemerkt dat leerlingen het heel prettig vinden om een eigen laptop te hebben en niet afhankelijk te zijn van een laptop van school die ze niet mee naar huis mogen nemen. Met een eigen, gepersonaliseerde laptop kan gemakkelijk thuis gewerkt worden. De laptops van The Rent Company zijn speciaal ontworpen voor leerlingen; ze gaan minder snel kapot. Kijk hiervoor het volgende filmpje: https://youtu.be/8y9Ycft_5Tw Met het service-abonnement wat erbij zit, wordt schade meteen gerepareerd en krijgt uw kind een vervangende laptop.

Q: Gebruikt Campus 013 helemaal geen boeken meer?
A: Jawel. We blijven gewoon gebruik maken van boeken. Zo kunnen docenten afwisselende lessen maken waarbij de ene keer in het boek wordt gewerkt en de andere keer op de computer! Campus 013 betaalt alle boeken, dus er komen geen kosten bij.

Q: Wat als ik wel graag een laptop wil, maar de maandelijkse kosten van de laptop niet (meer) kan betalen?
A: Geen probleem. Campus 013 werkt nauw samen met instanties zoals ‘Stichting Leergeld’. Wanneer dit van toepassing is, toetst deze instantie het inkomen en wanneer deze niet toereikend is, betaalt de instantie de kosten. Zo zorgen we er samen voor dat alle leerlingen gewoon mee kunnen blijven doen. Wilt u meer informatie over Stichting Leergeld? Klik dan hier.

Q: Waarom kost de derdejaars laptop bij een 4 jarig contract meer dan de laptops bij de eerstejaars?
A: Campus 013 betaald mee aan de kosten van de laptops. We betalen €36,- per leerling per jaar aan the Rent Company. Eerstejaars leerlingen zitten in principe 4 jaar bij ons op school, dus betalen we ook 4x €36,- aan The Rent Company. Derdejaars leerlingen zitten in principe nog twee jaar bij ons op school, dus betalen wij 2x €36,- aan The Rent Company. Daardoor zijn de kosten voor derdejaars iets hoger.

Q: Waarom is de laptop duurder wanneer ik deze koop met een 4-jarig service-abonnement, dan wanneer ik deze koop met een 2-jarig service-abonnement?
A: Het antwoord zit eigenlijk al in de vraag. Omdat u maar voor 2 jaar een service-abonnement afsluit, betaalt u ook maar voor 2 jaar. Bij een 4-jarig service-abonnement geniet u langer van de services van The Rent Company, maar betaalt u dus ook meer.

Q: Wat nu als ik de laptop nu voor 4 jaar huur, maar mijn kind is na 2 jaar afgestudeerd en ik heb de laptop niet meer nodig?
A: In principe kunt u twee dingen doen. Of u houdt de laptop nog 2 jaar zodat uw kind de laptop ook op het MBO kan gebruik en dus nog 2 jaar kan genieten van de services van The Rent Company. Of u geeft na 2 jaar de laptop terug aan The Rent Company. U krijgt uw borg dan niet meer terug en u bent de laptop uiteraard kwijt, maar u hoeft de resterende jaren niet af te betalen.

Vragen?

Ga naar www.rentcompany.nl/open-dag voor meer, uitgebreidere informatie.

Heeft u vragen? Mail dan naar laptop@campus013.nl . Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk beantwoord.