Leerwegen

Campus 013 verzorgt onderwijs in alle leerwegen van het vmbo:

Basisberoepsgerichte leerweg

De basisberoepsgerichte leerweg is bestemd voor leerlingen die meer op de praktijk zijn ingesteld en na hun opleiding gelijk aan de slag willen in een beroepsgericht vak. Je doet eindexamen in vier algemene vakken en een beroepsgericht vak.

Kaderberoepsgerichte leerweg

De kaderberoepsgerichte leerweg is voor leerlingen die het liefst kennis opdoen door met praktijk bezig te zijn. In je opleiding is alles gericht op een functie binnen je gekozen sector. Je doet eindexamen in vier algemene vakken en een beroepsgericht vak of een opgesteld programma.

Gemengd-theoretische leerweg

De gemengd-theoretische leerweg is speciaal voor leerlingen die ook praktisch aan de gang willen, zich breed willen oriënteren én willen slagen met een vmbo-tl-diploma. Je volgt een extra theorievak. Slaag je in alle vakken, dan heb je jouw vmbo-tl-diploma. Mocht het zo zijn dat je één vak moet laten vallen om te slagen, dan heb je alsnog een vmbo-gl diploma.

Leerpleinen

Op onze leerpleinen maak je kennis met verschillende beroepen met behulp van ons grote aanbod aan keuzevakken. Denk aan horeca, mobiliteit, bouw, dieren, groen, uiterlijke verzorging en nog veel meer.

Bekijk alle leerpleinen

Keuzeprogramma’s

Campus 013 heeft een aanbod van maar liefst 23 keuzeprogramma’s in leerjaar 3 en 4. Dit aantal keuzes in uniek in Tilburg. Leerlingen kunnen kiezen tussen programma’s in de Techniek, Sport, Horeca, Transport, Dieren, Groen, Uiterlijk Verzorging, Verzorging, Mode, ICT, Vormgeving en Media. In ons beroepskeuzeboekje lees je alles over ons keuze aanbod.  

Al vanaf leerjaar één maak je kennis met de keuzeprogramma’s en eind leerjaar 2 mag je kiezen welke keuzeprogramma’s je leuk vindt om te volgen in leerjaar 3 en 4.

Persoonlijke begeleiding

Op Campus 013 besteden we veel aandacht aan persoonlijke begeleiding van onze leerlingen. De mentor begeleidt leerlingen bij het aanleren van algemene studievaardigheden. Daarnaast begeleiden we je in leerjaar 1 en 2 bij het maken van een gefundeerde keuze voor de juiste keuzevakken in de bovenbouw. In leerjaar 3 en 4 helpen we je bij het vinden van de juiste vervolgopleiding. Ook begeleiden we je persoonlijk. Bij persoonlijke begeleiding hanteren we drie lijnen van ondersteuning:

Eerstelijns ondersteuning:
het gaat hier vooral om snel signaleren en daarop acteren door vrijwel alle medewerkers in de school.

Tweedelijns ondersteuning:
hierbij maken we gebruik van deskundige ondersteuning en begeleiding door de leerlingbegeleider en ondersteuningscoördinator, oftewel het ondersteuningsteam.

Derdelijns ondersteuning:
hierbij schakelen we specialistische ondersteuning in van bijvoorbeeld de GGD, GGZ, schoolpsycholoog, leerplichtambtenaar, ambulante begeleiding, etc. Met deze partijen zitten we 2 keer per maand rond de tafel. Dit is uniek in Tilburg.

Op deze pagina vind je meer informatie over onder andere de mentor, ons schoolondersteuningsprofiel, bijlessen, tutorlessen en ons buddyproject.

Talentontwikkeling

Op Campus 013 geven we niet alleen vakken als Nederlands, Engels en wiskunde. We bieden juist ook veel ruimte aan leerlingen om hun talenten en interesses te ontdekken. Zo maak je kennis met verschillende beroepen op onze acht leerpleinen, maar je kunt gedurende de eerste twee jaar ook kiezen uit de verschillende talentworkshops. Lees hieronder meer over wat we allemaal doen aan talentontwikkeling.

Flexweken

Campus 013 organiseert twee keer per jaar een Flexweek. In de Flexweek gaan de normale lessen niet door, maar doe je een week lang mee aan allerlei verschillende, leuke (buitenschoolse) activiteiten. De activiteiten hebben als doel om je op een uitdagende manier meer te leren over bepaalde onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een uitstapje met de klas naar de bibliotheek, maar ook naar de musea Corpus of GeoFort. In de Flexweek worden vaak ook de stages georganiseerd. De Flexweek staat dus extra in het teken van ontdekken en ervaren.

Stages

Op Campus 013 loop je stage in alle leerjaren. In leerjaar 1 en 2 heb je een bliksem- en snuffelstage. De bliksemstage duurt een halve dag waarin je met jouw klas en mentor een bedrijf bezoekt. Tijdens de snuffelstage ga je zelf al een paar dagen stage lopen bij bijvoorbeeld het bedrijf waar een van je ouders werkt. In leerjaar 3 ga je een lange periode stage lopen bij een bedrijf die het beste past bij de werkomgeving waarin jij later wilt gaan werken. In leerjaar 4 doe je dat nog eens een week! Zo krijg je in de praktijk een goed beeld of deze werkomgeving bij je past en je leert meteen meer over hoe het is om in een bedrijf werkzaam te zijn.

Talentworkshops

Leerlingen kiezen gedurende de eerste twee jaar uit de verschillende talentworkshops. De talentworkshops lopen uiteen van paardrijden, bakken, fietsenmaker, sporten, yoga, fotograferen, goochelen, debatteren, filosoferen, bloemschikken en ontdekken in de bio-hoek. Leerlingen ontdekken zo nog meer waar hun talent ligt. En wat ze leuk vinden en misschien juist wat ze minder leuk vinden.